29 september 2020

Nieuwsbrief oktober 2020

Hierbij de nieuwsbrief van Oktober 2020 die binnenkort bij iedereen in de bus ligt.

2020-okt-nieuwsbrief

Voorlichting pneumokokken en vaccinatie

Op woensdag 23 september was er door de KBO een voorlichtingsmiddag georganiseerd m.b.t. bovenstaand onderwerp.

I.v.m. de coronamaatregelen was dit met voorinschrijving gedaan om toch de voorgeschreven ruimte voor iedereen te kunnen bieden. In een redelijk gevulde zaal werd een interessante lezing gegeven door Remedica voor onze doelgroep.

De pneumokok is een bacterie die normaal gesproken bij gezonde mensen geen ziekte veroorzaakt. Pneumokokkenziekte komt vooral voor bij jonge kinderen en volwassenen ouder dan 60 jaar.

Het risico neemt toe met de leeftijd en de aanwezigheid van andere ziektes zoals COPD, diabetes en hart- en vaatziekten.

De bacterie kan o.a. longontsteking, bloedvergiftiging en hersenvliesontsteking veroorzaken. De gezondheidsraad adviseert een vaccinatie tegen pneumokokken voor 60-plussers. Deze vaccinatie kan ernstige infecties zoals longontsteking en hersenvliesontsteking voorkomen.

Na deze presentatie werd gevraagd of er in de toekomst ook nog andere onderwerpen besproken kunnen worden. Mogelijk dat tijdens de winter ook nog ADHD, dementie aan de orde gaan komen. Voor andere ideeën staan we graag open.